Retket

Mallasveden Melojat järjestää kesän aikana useita retkiä, joiden kesto, melottava matka ja vaativuustaso vaihtelevat.

Helpoille retkille voivat osallistua kaikki jäsenet.  Helpoilla retkillä melottavat päivämatkat ovat alle 25 km ja tahti on verkkainen. Reitti kulkee pääosin suojassa.

Keskivaativille ja vaativille retkille melontakokemusta tarvitaan enemmän ja niille osallistuvilla melojilla tulisi olla suoritettuna pelastautuminen kyseisellä melontakaudella.

Keskivaativilla retkillä päivämatkat voivat olla 25-30 km ja matkavauhti noin 5-6 km/h. Reitille voi osua avoimia vesialueita.

Vaativat retket on tarkoitettu kokeneille melojille. Päivämatkat voivat olla yli 30 km ja reitillä voi olla laajojakin avoimia vesialueita. Jokaisen ryhmän jäsenen pitää pystyä auttamaan vedenvaraan joutunutta kaveria.

Osa retkistä on päiväretkiä. Pidemmillä retkillä yövytään maastossa ja tarvitaan myös retkeilykokemusta.

Retkille ilmoittaudutaan viimeistään viikko ennen lähtöä, ellei toisin ole ilmoitettu. Ilmoittautuminen tapahtuu jäsenosiossa. Jos haluat lisätietoa retkestä, ole rohkeasti yhteydessä retken ohjaajaan. 

Retkivarustelista

 

Kesän 2023 retket

 

Etelä-Konneveden retki 18.–20.5.

Kauden ensimmäinen melontaretki suuntautuu Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Kahden yön retkellä tukikohtana toimii vaatimaton Majaniemen mökki, jonka pihassa on telttapaikkoja ja sauna sekä keittokatos. Mökille ei pääse autolla, vaan sinne melotaan. Jokaisena kolmena retkipäivänä melotaan noin 20 km. Iltaisin on mahdollista tehdä patikkaretki mökin lähellä kulkevalle vaellusreitille. Koska toukokuussa vedet ovat vielä kylmiä, osallistujat tarvitsevat kuivapuvun tai vastaavan. Retken taitotaso on keskivaativa. 

Vaativa meriretki 14.–18.6.

Viiden päivän meriretki suuntaa Saaristomerelle. Retken taitotaso on vaativa. Vaativat retket on tarkoitettu kokeneille melojille. Päivämatkat voivat olla yli 30 km ja reitillä voi olla laajojakin avoimia vesialueita. Jokaisen ryhmän jäsenen pitää pystyä auttamaan vedenvaraan joutunutta kaveria. Retken lähtöpaikka on Korpoström ja kohteena Långlandet ja Sundskär.

Yhden yön retki Hautsaareen 30.6.1.7.

Lähdemme melomaan vajalta Hautsaareen, jonne on reitistä riippuen matkaa 12−14 km. Perillä on tulipaikka ja huussi, sateen sattuessa iltaa voi istua kodassa. Retki on melontamatkan puolesta helppo, mutta taitotasoltaan keskivaativa, koska tuulisella säällä matkalle osuu myös aallokkoa. Matkavauhtina pidämme keskivaativan retken 5−6 km/h. Retki on tarkoitettu ensisijaisesti vähän meloneille. Nyt on oiva tilaisuus lähteä kokeilemaan millaista on meloa kaksi päivää peräkkäin.

Saimaan retki 16.–20.7.

Lähdemme ihastelemaan Saimaan kirkkaita vesiä neljän päivän ajaksi. Majoitumme teltoissa. Retken taitotaso on keskivaativa.

 

PERUTTU Retki Saarikyliin 2.–3.9.

 

 

Päiväretket 

 

Rönnvikin retki 5.8.

Melomme Harhalasta Rönnvikin viinitilalle. Matkalle osuu kapea ja kaunis Kyllönjoki. Melontamatka on noin 15 km. Retken taitotaso on helppo ja retki sopii myös aloittelijoille.

 

Pitsamelonta 2.9.

 Ajamme Harhalaan ja melomme siitä Pinteleen yli kauniin Kyllönjoen kautta kohti Alvettulaa. Alvettulan kyläkaupassa syömme maakunnan parhaat pitsat. Retki on matkan puolesta vaativa, koska melontamatkaa kertyy reilu 30 km, ja taitotasoltaan keskivaativa.