Retket

Mallasveden Melojat järjestää kesän aikana useita retkiä, joiden kesto, melottava matka ja vaativuustaso vaihtelevat.

Helpoille retkille voivat osallistua kaikki jäsenet.  Helpoilla retkillä melottavat päivämatkat ovat alle 25 km ja tahti on verkkainen. Reitti kulkee pääosin suojassa.

Keskivaativille ja vaativille retkille melontakokemusta tarvitaan enemmän ja niille osallistuvilla melojilla tulisi olla suoritettuna pelastautuminen kyseisellä melontakaudella.

Keskivaativilla retkillä päivämatkat voivat olla 25-30 km ja matkavauhti noin 5-6 km/h. Reitille voi osua avoimia vesialueita.

Vaativat retket on tarkoitettu kokeneille melojille. Päivämatkat voivat olla yli 30 km ja reitillä voi olla laajojakin avoimia vesialueita. Jokaisen ryhmän jäsenen pitää pystyä auttamaan vedenvaraan joutunutta kaveria.

Osa retkistä on päiväretkiä. Pidemmillä retkillä yövytään maastossa ja tarvitaan myös retkeilykokemusta.

Retkille ilmoittaudutaan viimeistään viikko ennen lähtöä, ellei toisin ole ilmoitettu. Ilmoittautuminen tapahtuu jäsenosiossa. Jos haluat lisätietoa retkestä, ole rohkeasti yhteydessä retken ohjaajaan. 

Retkivarustelista

 

Kesän 2022 retket

 

Listaa täydennetään kevään 2022 aikana

 

Fiskö 1.-3.7.

Tukikohtana on Kustavin lounaispuolella oleva Fiskön saari, josta vuokraamme mökin. Mökiltä käsin teemme melontaretkiä lähivesille. Mökkiin ei mahdu majoittumaan kuin 4 hlöä, mutta pihaan mahtuu telttoja. Mökistä saa juomavettä ja voi säilyttää eväät kylmässä. Mökillä on myös sauna ja nuotiopaikka. Retken taitotaso on helppo ja retki on tarkoitettu ensisijassa heille, jotka haluavat nauttia merimelonnasta helpoissa olosuhteissa ja eivät omaa vielä runsaasti retkikokemusta.

Meriretki Tammisaaren saariston kansallispuistoon 30.-31.7.

Kahden päivän yhteisretki ystävyysseura Canoan kanssa merelle, Tammisaaren kansallispuistoon. Molempina päivänä melomme noin 25 km. Saaristo tarjoaa suojaa myös tuulisella säällä, mutta kokemusta aallokkomelonnasta pitää olla. Retken taitotaso keskivaativa. 

Saimaan retki 1.-4.9.

Lähdemme ihastelemaan Saimaan kirkkaita vesiä neljän päivän ajaksi. Majoitumme teltoissa, mutta iltaisin on saunomismahdollisuus. Leiri pysyy samassa paikassa ja teemme leiristä käsin retkiä lähivesille. Retken taitotaso on keskivaativa.

 

Päiväretket 

Teemme viikonloppuisin päiväretkiä. Katso retket ja niiden vaatimustaso seuran kalenterista.