Retket

Mallasveden Melojat järjestää kesän aikana useita retkiä, joiden kesto, melottava matka ja vaativuustaso vaihtelevat.

Helpoille retkille voivat osallistua kaikki jäsenet.  Helpoilla retkillä melottavat päivämatkat ovat alle 25 km ja tahti on verkkainen. Reitti kulkee pääosin suojassa.

Keskivaativille ja vaativille retkille melontakokemusta tarvitaan enemmän ja niille osallistuvilla melojilla tulisi olla suoritettuna pelastautuminen kyseisellä melontakaudella.

Keskivaativilla retkillä päivämatkat voivat olla 25-30 km ja matkavauhti noin 5-6 km/h. Reitille voi osua avoimia vesialueita.

Vaativat retket on tarkoitettu kokeneille melojille. Päivämatkat voivat olla yli 30 km ja reitillä voi olla laajojakin avoimia vesialueita. Jokaisen ryhmän jäsenen pitää pystyä auttamaan vedenvaraan joutunutta kaveria.

Osa retkistä on päiväretkiä. Pidemmillä retkillä yövytään maastossa ja tarvitaan myös retkeilykokemusta.

Retkille ilmoittaudutaan viimeistään viikko ennen lähtöä, ellei toisin ole ilmoitettu. Ilmoittautuminen tapahtuu jäsenosiossa. Jos haluat lisätietoa retkestä, ole rohkeasti yhteydessä retken ohjaajaan. 

Retkivarustelista

 

Kesän 2024 retket

 

Retkeilyn alkeet -kurssi 15.6.

Jos melontaretkeily kiinnostaa, mutta kaipaat vielä vinkkejä kajakin pakkaamiseen tai retkeilyvarusteiden valintaan ja käyttöön liittyen, niin tämä kurssi on sinulle! Lauantaina 15.6. lähdemme meloen Viransaareen ja harjoittelemme perillä käytännön retkeilytaitoja. Vaikka emme yövy, harjoittelemme myös erilaisten majoitteiden pystyttämistä. Retken ilmoittautuminen avataan myöhemmin.

 

Vaativa meriretki 12.–16.6.

Viiden päivän meriretki suuntaa Saaristomerelle. Lähtö on Kasnäsistä ja yöpyminen: Örö, Yxär, Kråkskär, Högsåra. Retken taitotaso on vaativa. Tarkemmat tiedot päivitetään kalenteriin. Retken ilmoittautuminen avataan maanantaina 22.4. klo 20.

 

Puulan retki 28.–30.6.

Kahden yön retki järjestetään yhdessä ystävyysseura Espoon Canoan kanssa. Malmesta retkelle voi osallistua 8 ja Canoasta 6 hlöä. Retken tukikohtana toimii vaatimaton Säkkisalon kämppä, jonka pihassa on telttapaikkoja, sauna ja huussi. Mökille ei pääse autolla, vaan sinne melotaan. Jokaisena kolmena retkipäivänä melotaan keskimäärin 20 km, mutta jonain päivänä päivämatka voi olla reilu 25 km. Matkojen lisäksi kuluja tulee mökkivuokrasta. Retken taitotaso on keskivaativa. Retken ilmoittautuminen alkaa 7.4. klo 20.

 

Kukkian retki 9.–11.8.

Retkeilemme upean Kukkiajärven ympäristössä elokuisen viikonlopun ajan. Pälkäneen Kukkialla riittää monipuolisia reittivaihtoehtoja Vihavuoden, Rautajärven, Kuohijoen ja Luopioisten lähistöllä. Vesillä saattaa nähdä erittäin harvinaisen vesikasvin ormion ja rannalla hämmästellä kalliomaalauksia! Jos hyvä tuuri käy, illanviettoon kokoonnutaan maalaistalon liveklubille. Retken vaativuustaso on keskivaativa johtuen suunnitellusta päivämatkoista ja  mahdollisesta tuulisesta säästä ja aallokosta, joka avoimella Kukkialla voi nousta korkeaksi. Melomme kuitenkin rauhallista tahtia ja pyrimme suojaisiin reitteihin. Melontamatkat vaihtelevat noin 20-27 km välillä. Ilmoittautuminen aukeaa ma 6.5. klo 20.00.

 

Kahden päivän flaneeraus 13.–14.7.

Leppoisaa melontaa, maisemien ihailua, rentoa kokkailua ja kiireetön aamu. Siinä on tärkein suunnitelma tälle yön yli kestävälle retkelle. Tarkkoja aikatauluja tai kilometrimääriä ei ole ennalta päätetty. Retken taitotaso on helppo. Kukin tarvitsee omat retkeilyvarusteet mukaan.

 

Päiväretket 

 

Rönnvikin retki 6.7.

Melomme Harhalasta Rönnvikin viinitilalle. Matkalle osuu kapea ja kaunis Kyllönjoki. Melontamatka on noin 15 km. Retken taitotaso on helppo ja retki sopii myös aloittelijoille. Retken ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

 

Pitsamelonta 19.7.

Ajamme Harhalaan ja melomme siitä Pinteleen yli kauniin Kyllönjoen kautta kohti Alvettulaa. Alvettulan kyläkaupassa syömme maakunnan parhaat pitsat. Retki on matkan puolesta vaativa, koska melontamatkaa kertyy reilu 30 km, ja taitotasoltaan keskivaativa. Retken ilmoittautumisen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.